februari 7, 2023 admin

Hoe de beste latexverf voor het spuiten te kiezen

Als het gaat om schilderen, zijn er een paar opties als het gaat om materialen. Voor wie een professioneel ogende afwerking zoekt, is latexverf vaak de beste keuze. Maar niet alle latexverven zijn gelijk geschapen. In dit blog zullen we de verschillende soorten latexverf uitsplitsen en bespreken welke het beste is om te spuiten.

Latexverf grondbeginselen

Latexverf is een verf op waterbasis die al sinds de jaren veertig bestaat en nu de populairste verfsoort op de markt is. Het is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel en kan worden schoongemaakt met water en zeep. Het produceert ook minder geur dan andere soorten verf, waardoor het ideaal is voor binnenschilderprojecten. Latexverf kan op verschillende manieren worden gebruikt, van kwasten tot rollen tot spuiten.

Soorten latexverf

Als het gaat om het kiezen van het juiste type latexverf voor het spuiten, zijn er drie hoofdcategorieën: standaard latexverven, high-hiding latexverven, en lage VOC (Volatile Organic Compound) verven. Standaard latexverven worden meestal gebruikt voor muren en plafonds, terwijl high-hiding latexverven beter geschikt zijn voor oppervlakken met meer kleurvariatie (zoals houtwerk). Lage VOS-verven hebben minder chemicaliën dan traditionele alternatieven, waardoor ze beter voor milieubewuste schilders.

Elk type verf heeft zijn eigen voor- en nadelen als het gaat om spuiten – standaard latexverven drogen snel, maar kunnen een ongelijkmatige afwerking achterlaten; high-hiding latexverven bieden een uitstekende dekking, maar doen er langer over om te drogen; en lage VOC-verven bieden een goede dekking, maar kunnen meerdere lagen nodig hebben om een gelijkmatige afwerking te bereiken. Afhankelijk van uw project behoeften, kunt u overwegen het gebruik van een combinatie van deze soorten verf om de beste resultaten te krijgen.

De juiste apparatuur

Naast het selecteren van het juiste type verf voor uw project, moet u ook de juiste apparatuur om een gelijkmatige coating met minimale overspray te bereiken. Airless latex spuiten is speciaal ontworpen voor het spuiten van grotere oppervlakken zoals muren of plafonds en zorgen voor een gelijkmatigere dekking dan kwasten of rollers alleen. Airless spuiten vereisen ook minder druk dan andere soorten spuiten, zodat ze geen zichtbare kwaststrepen of strepen achterlaten op uw eindproduct!

Conclusie

Het kiezen van het juiste type latexverf is essentieel als u professioneel ogende resultaten wilt wanneer u uw muren of plafonds spuit. Bij Rannet wordt er ten allen tijde gebruik gemaakt van professioneel spuitwerk en goede apparatuur voor het beste resulaat. Wij houden ons dagelijks bezig met diverse soorten spuitwerk projecten. Denk daarbij aan damwand spuiten, alumium kozijnen spuiten. Wilt u uw bedrijfspand renoveren? Dan bent u bij Rannet aan het juiste adres!