Afbladderende latex verwijderen: hoe werkt dat?

Afbladderende latex verwijderen

Afbladderende verf op uw muur is iets wat velen willen vermijden. Zo zien we bij verschillende situaties dat de verf loslaat. Uiteraard wilt u dat uw muren, ramen of deuren een mooie strakke uitstraling hebben. Om die reden leggen we graag uit hoe u afbladderende latex kunt verwijderen.

Oorzaak van afbladderende verf

Er zijn verschillende oorzaken die invloed hebben op de verflaag. Zo kan de verflaag verouderd zijn waardoor het loslaat op lange termijn. Daarnaast kan vocht een negatief effect hebben op de verf. Wanneer er een hoge luchtvochtigheid ontstaat in uw ruimte kan dat ervoor zorgen dat verf loslaat. Verder kunnen temperatuurverschillen ervoor zorgen dat ondergronden gaan krimpen of uitzetten. Een goede voorbehandeling kan de kans op deze afbladderende verf verkleinen.

Waar kan afbladderende verf ontstaan?

Er zijn verschillende plekken waar afbladderende verf kan ontstaan. Zo zien we dit regelmatig voorkomen bij buitenmuren. Dit omdat de buitenmuur in aanraking komt met verschillende weersomstandigheden die een negatief effect kunnen hebben op de uitstraling. Bij de binnenmuur kan de staat van uw muur verslecht worden door vocht en een verouderde onderlaag. Gezien de badkamer vochtige ruimte is, kan dit voor problemen zorgen aan de muur. Een goed ventilatie verkleint de kans op afbladderende verf. Het kan niet alleen bij muren voorkomen, maar ook bij uw kozijnen of deuren. In de meeste gevallen heeft vocht invloed op de kwaliteit.

Afbladderende verf voorkomen

Nu u beter bekend bent met de oorzaken is het van belang om erachter te komen hoe u de kans op afbladderende verf kunt voorkomen. Allereerst adviseren wij om u goed voor te bereiden bij het aanbrengen van de verf. Kijk in eerste instantie of uw oppervlak niet te vochtig is. Daarnaast raden wij om temperatuurverschillen te voorkomen in uw ruimte. Check ook altijd even de staat van uw onderlaag.

Uw specialist in spuitwerk

Bij Rannet houden we ons dagelijks bezig met uiteenlopende spuitwerk projecten. Denk daarbij aan gevel, interieur en damwand spuiten, Zo kunnen wij uw woning, bedrijfspand of kantoor een nieuwe frisse uitstraling geven door middel van professioneel spuitwerk. Heeft u vragen over het spuitwerk? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

Meer blogs