Damwand spuiten heeft velen voordelen!

Bij Rannet zijn we gespecialiseerd in damwand spuiten.

Waarom damwand spuiten?

Belangrijk is dat uw bedrijfspand goed onderhouden wordt. Er zijn verschillende factoren waarom damwanden spuiten nodig is. Denk bijvoorbeeld aan weersomstandigheden die corrosie kunnen veroorzaken aan uw damwand. Om uw damwandplaten goed te onderhouden is het van belang dat de juiste coating wordt aangebracht voor een strak eindresultaat.

Daarnaast is het spuiten van uw damwanden een stuk voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe damwandplaten. Daarvoor is het aan te raden om gebruik te maken van hoogwaardige coating. Bij Rannet maken we daar uiteraard gebruik van. Zo kunt u op lange termijn profiteren van de frisse uitstraling van uw bedrijfspand.

damwand spuiten

Voordelen van damwanden spuiten

Een damwand spuiten heeft meerdere voordelen. Uiteraard geven wij advies over hoe u optimaal kan profiteren van de voordelen van het spuiten van uw damwand. Het spuiten van damwanden brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe damwandplaten
  • Verhoging waarde van pand
  • Spuiten gaat snel en is duurzaam
  • Persoonlijke deskundig advies
  • Frisse uitstraling van uw bedrijfspand
 

Damwanden spuiten, hoe werkt dat?

Voordat we aan de slag gaan met het spuiten van uw damwand, maken we uw damwand grondig schoon met een hogedruk spuit. Zodra de damwanden gereinigd en klaar zijn voor het spuitwerk zorgen we ervoor dat bepaalde gedeeltes worden afgeplakt om ervoor te zorgen dat het eindresultaat er netjes uit komt te zien. We maken gebruik van speciale spuittechnieken waardoor we efficiënt en snel grote oppervlakten kunnen spuiten.

Door gebruik te maken van airless latex spuiten kunnen we een strak en egaal eindresultaat leveren. We brengen de eerste coating laag aan laten dit vervolgens uitharden. Daarna brengen we de twee coating laag aan. Nadat de tweede coating is aangebracht zorgen we ervoor dat de tape en plastic dat gebruikt is voor het afplakken wordt verwijderd.

Ons werk

damwand spuiten

Voor

damwand spuiten

Na

damwand spuiten

Voor

damwand spuiten

Na

Wat is damwand spuiten?

Damwand spuiten is het spuiten van een waterdichte coating op een damwand om waterlekkage te voorkomen en te beschermen tegen erosie. Deze techniek kan zowel op nieuwe als op bestaande damwanden worden toegepast. Het spuiten zorgt voor een gelijkmatige dekking en afdichting van alle kieren en spleten. Damwand spuiten kan de levensduur van een dam aanzienlijk verlengen en dure reparaties in de toekomst voorkomen. Het is echter belangrijk om de gespoten coating regelmatig te inspecteren en te onderhouden om de effectiviteit ervan te waarborgen. Al met al is damwand spuiten een waardevol hulpmiddel bij het beschermen en behouden van damwanden voor langdurig gebruik.

Uw damwand laten spuiten

Wij maken graag kennis om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. De prijs voor het spuiten van damwanden wordt berekend per vierkante meter. Wij komen vooraf vrijblijvend langs om het spuitwerk door te nemen en u advies te leveren. Ook kunnen we uw gevel een nieuwe uitstraling geven door middel van gevel spuiten. Wilt u een offerte aanvragen? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

damwand spuiten
damwand spuiten

Wat anderen zeggen

Veelgestelde vragen omtrent damwand spuiten

Het spuiten van damwanden kan goedkoper zijn dan het verven of aanbrengen van coatings. Spuiten vereist bijvoorbeeld minder voorbereidend werk dan verven, zoals het schuren en ontvetten van de wanden. Dit kan leiden tot lagere arbeidskosten en minder materiaalkosten. Het spuiten van damwanden is over het algemeen sneller dan andere behandelingen zoals verven of het aanbrengen van coatings. Dit kan leiden tot minder uitvaltijd van de werkzaamheden, minder verstoring van de bedrijfsprocessen en minder overlast voor de omgeving.

Daarnaast is damwand spuiten duurzamer dan andere behandelingen. Er zijn bijvoorbeeld coatings beschikbaar die geen schadelijke stoffen bevatten en beter bestand zijn tegen weersinvloeden en corrosie. Bovendien is spuiten een relatief milieuvriendelijke methode omdat er weinig afval wordt geproduceerd.

De kosten van het spuiten van damwanden kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het oppervlak van de damwand, de staat van de damwand, de bereikbaarheid van de locatie en de specifieke eisen en wensen van de klant.

Corrosie is een van de belangrijkste oorzaken van verweerde damwanden. Wanneer het metaal van de damwand in contact komt met zuurstof en water, kan er oxidatie optreden, waardoor het metaal gaat roesten en uiteindelijk verzwakt. Dit kan leiden tot scheuren, gaten en andere schade aan de wand. Damwanden die blootgesteld worden aan extreme weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, ijs en zonlicht, kunnen ook verweren. Zonlicht kan bijvoorbeeld zorgen voor verkleuring en uiteindelijk verzwakking van de wand, terwijl regen en sneeuw kunnen leiden tot erosie en beschadiging van de wand.

Om verweerde damwanden te voorkomen is het belangrijk om de wand goed te onderhouden, zoals regelmatig te reinigen en te inspecteren op schade en corrosie. Daarnaast kan het gebruik van speciale coatings en behandelingen ook helpen om de wand te beschermen tegen corrosie en weersinvloeden.

Met deze klussen zijn wij al bezig geweest

Aluminium kozijnen spuiten bedrijfspand

Complete restyling bedrijfspand

Damwand reinigen

Gespoten binnendeuren

Spuitwerk nodig?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.