Damwand spuiten heeft velen voordelen!

Bij Rannet zijn we gespecialiseerd in damwand spuiten.

Waarom damwand spuiten?

Belangrijk is dat uw bedrijfspand goed onderhouden wordt. Er zijn verschillende factoren waarom damwanden spuiten nodig is. Denk bijvoorbeeld aan weersomstandigheden die corrosie kunnen veroorzaken aan uw damwand. Om uw damwandplaten goed te onderhouden is het van belang dat de juiste coating wordt aangebracht voor een strak eindresultaat.

Daarnaast is het spuiten van uw damwanden een stuk voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe damwandplaten. Daarvoor is het aan te raden om gebruik te maken van hoogwaardige coating. Bij Rannet maken we daar uiteraard gebruik van. Zo kunt u op lange termijn profiteren van de frisse uitstraling van uw bedrijfspand.

damwand spuiten

Voordelen van damwanden spuiten

Een damwand spuiten heeft meerdere voordelen. Uiteraard geven wij advies over hoe u optimaal kan profiteren van de voordelen van het spuiten van uw damwand. Het spuiten van damwanden brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe damwandplaten
 • Verhoging waarde van pand
 • Spuiten gaat snel en is duurzaam
 • Persoonlijke deskundig advies
 • Frisse uitstraling van uw bedrijfspand
 

Damwanden spuiten, hoe werkt dat?

Bij Rannet hebben we een ruime expertise als het gaat om damwand spuiten. Allereerst maken we graag kennis om te kijken hoe wij uw bedrijfspand weer in een nieuw jasje kunnen steken. Met onze werkwijze kunnen we zeer snel en efficiënt uw gevel spuiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een professionele spuittechniek. 

We hanteren een unieke manier van damwand spuiten die resulteert in goede kwaliteit. We werken enkel met een hoogwaardige 2K coating, die aanzienlijk duurzamer is dan de gangbare 1K varianten.

Het gebruik van deze geavanceerde coating vergt weliswaar meer expertise, maar dankzij ons eigen gespecialiseerde materiaal hebben we alles perfect op elkaar afgestemd. Dit stelt ons in staat om damwanden een nette afwerking te geven met een 2K coating, voor een perfect eindresultaat.

In tegenstelling tot onze concurrenten, die vaak machines moeten huren en genoodzaakt zijn om te werken met 1K coatingen, bieden wij een verschil in het eindresultaat en de levensduur van de coating.

Veelvoorkomende problemen zoals vlekkerigheid en zichtbare spuitbanen onder strijklicht zijn bij ons verleden tijd. Bij Rannet garanderen we een damwand die een compleet strak en egaal eindresultaat vertoont, elke keer weer.

damwand spuiten
damwand spuiten
damwand spuiten
damwand spuiten

Voordat we aan de slag gaan met het spuiten van uw damwand, maken we uw damwand grondig schoon met een hogedruk spuit. Zodra de damwanden gereinigd en klaar zijn voor het spuitwerk zorgen we ervoor dat bepaalde gedeeltes worden afgeplakt om ervoor te zorgen dat het eindresultaat er netjes uit komt te zien. We maken gebruik van speciale spuittechnieken waardoor we efficiënt en snel grote oppervlakten kunnen spuiten.

Door gebruik te maken van professioneel spuitwerk kunnen we een strak en egaal eindresultaat leveren. We brengen de eerste coating laag aan laten dit vervolgens uitharden. Daarna brengen we de twee coating laag aan. Nadat de tweede coating is aangebracht zorgen we ervoor dat de tape en plastic dat gebruikt is voor het afplakken wordt verwijderd.

Ons werk

damwand spuiten

Voor

damwand spuiten

Na

damwand spuiten

Voor

damwand spuiten

Na

Wat is damwand spuiten?

Damwand spuiten is het spuiten van panelen in een hoogwaardige 2K coating. Met zorg en precisie wordt ervoor gezorgd dat elk paneel gelijkmatig is voorzien van de duurzame 2K coating. Deze coating biedt uitstekende bescherming tegen weer, krassen en vlekken, waardoor de panelen er niet alleen mooi uitzien, maar ook lang meegaan. 

Damwand spuiten kan de levensduur van een dam aanzienlijk verlengen en dure reparaties in de toekomst voorkomen. Het is echter belangrijk om de gespoten coating regelmatig te inspecteren en te onderhouden om de effectiviteit ervan te waarborgen. Al met al is damwand spuiten een waardevol hulpmiddel bij het beschermen en behouden van damwanden voor langdurig gebruik.

Lagere levensduurkosten

Als u op zoek bent naar besparing op de lange termijn voor uw project, dan is een damwand spuiten de juiste keuze. Het toepassen van een coating op de damwand beschermt het niet alleen tegen elementen van het weer, het verlengt ook de levensduur van de damwand. Dit vermindert de frequentie van reparaties en onderhoud en bespaart u op kostbare vervangingen in de toekomst.

Een damwand spuiten met 2K coating zorgt daarnaast voor een beschermende laag op de oude damwand. De coating zorgt ervoor dat damwand bestemd is tegen verschillende weersinvloeden en de kans verminderd op onderhoud en vroegtijdige vervanging bij het metaal kunnen komen waardoor corrosie voorkomen wordt. 

Het spuiten van een damwand verlengt de levensduur van de damwand, waardoor materialen minder vaak vervangen hoeven te worden. Daarnaast bevatten de coatings geen schadelijke materialen zoals lood en chromaat. Door te kiezen voor een duurzame oplossing voor het onderhoud van de damwand draag je bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Corrosiebescherming

Het spuiten van een damwand met 2K coating inventariseren we op locatie of de damwanden schade hebben door corrosie. Deze schade kunnen wij herstellen door middel van stralen. Vervolgens behandelen wij deze reparatieplekken met een epoxie primer. Dit zorgt ervoor dat de damwanden bescherm tegen roestvorming. Een goede bescherming tegen corrosie is essentieel voor de levensduur van de damwand en vermindert de kans op kostbaar onderhoud of vroegtijdige vervanging.

Stappenplan

Graag maken we vooraf kennis om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Naast dat wij u adviseren bij uw damwand spuiten, bieden wij gevarieerde mogelijkheden die passen bij uw budget. U kunt kiezen uit verschillende typen coating, kleuren en afwerk details. Verder werken we met onze brede kennis en kwalitatieve materialen naar een perfecte afwerking. We hebben een stappenplan gemaakt zoals hier onder beschreven. Graag zouden wij van u de gevraagde informatie ontvangen dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!

 1.  Plaats een offerte aanvraag en lever foto’s aan van uw damwand.

 2. Ontvang de richtprijs van de werkzaamheden.

 3. We plannen een afspraak bij u op locatie om een plan van aanpak op te stellen.

 4. U ontvangt de op maat gemaakte offerte.

 5. U kunt drie verschillende photoshop ideeën aanvragen van uw damwand.

 6. We gaan de werkdagen inplannen en de opdracht uitvoeren.

 7. Oplevering van uw nieuwe visitekaartje!

damwand spuiten
damwand spuiten

Uw damwand laten spuiten

Wij maken graag kennis om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. De prijs voor het spuiten van damwanden wordt berekend per vierkante meter. Wij komen vooraf vrijblijvend langs om het spuitwerk door te nemen en u advies te leveren. Ook kunnen we uw gevel een nieuwe uitstraling geven door middel van gevel spuiten. Wilt u een offerte aanvragen? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

Wat anderen zeggen

Veelgestelde vragen omtrent damwand spuiten

Het spuiten van damwanden kan goedkoper zijn dan het verven of aanbrengen van coatings. Spuiten vereist bijvoorbeeld minder voorbereidend werk dan verven, zoals het schuren en ontvetten van de wanden. Dit kan leiden tot lagere arbeidskosten en minder materiaalkosten. Het spuiten van damwanden is over het algemeen sneller dan andere behandelingen zoals verven of het aanbrengen van coatings. Dit kan leiden tot minder uitvaltijd van de werkzaamheden, minder verstoring van de bedrijfsprocessen en minder overlast voor de omgeving.

Daarnaast is damwand spuiten duurzamer dan andere behandelingen. Er zijn bijvoorbeeld coatings beschikbaar die geen schadelijke stoffen bevatten en beter bestand zijn tegen weersinvloeden en corrosie. Bovendien is spuiten een relatief milieuvriendelijke methode omdat er weinig afval wordt geproduceerd.

De kosten van het spuiten van damwanden kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het oppervlak van de damwand, de staat van de damwand, de bereikbaarheid van de locatie en de specifieke eisen en wensen van de klant.

Corrosie is een van de belangrijkste oorzaken van verweerde damwanden. Wanneer het metaal van de damwand in contact komt met zuurstof en water, kan er oxidatie optreden, waardoor het metaal gaat roesten en uiteindelijk verzwakt. Dit kan leiden tot scheuren, gaten en andere schade aan de wand. Damwanden die blootgesteld worden aan extreme weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, ijs en zonlicht, kunnen ook verweren. Zonlicht kan bijvoorbeeld zorgen voor verkleuring en uiteindelijk verzwakking van de wand, terwijl regen en sneeuw kunnen leiden tot erosie en beschadiging van de wand.

Om verweerde damwanden te voorkomen is het belangrijk om de wand goed te onderhouden, zoals regelmatig te reinigen en te inspecteren op schade en corrosie. Daarnaast kan het gebruik van speciale coatings en behandelingen ook helpen om de wand te beschermen tegen corrosie en weersinvloeden.

Het spuiten van een damwand kan op elk moment van het jaar worden gedaan, maar het is meestal beter om dit te doen tijdens droge, warme maanden om te zorgen voor optimale hechting en droging van de verf.

Ja, voordat een damwand kan worden gespoten, moet deze grondig worden schoongemaakt en voorbereid. Dit kan het verwijderen van oude verf, roest en vuil omvatten, evenals het repareren van eventuele beschadigingen.

Ja, bij het spuiten van een damwand kunt u kiezen uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen, afhankelijk van uw specifieke wensen en behoeften. Bij Rannet kijken we samen hoe we uw damwand het beste kunnen voorzien van de juiste kleur.

Met deze klussen zijn wij al bezig geweest

Aluminium kozijnen spuiten bedrijfspand

Complete restyling bedrijfspand

Damwand spuiten

Gespoten panelen

Spuitwerk nodig?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.