Wat is een gevel?

Hoe-de-beste-latexverf-voor-het-spuiten-te-kiezen-1300x867

Elk huis heeft een gevel en alle gevels hebben op den duur onderhoud nodig. Wij vertellen je alles over bescherming en onderhoud. Daarnaast geven we uitleg over eventuele mogelijkheden tussen renoveren en vervangen.

Wat is de functie van een gevel?

Het woord gevel betekent het metselwerk aan de voorkant van je huis. Het bestaat uit een binnenmuur en en buitenmuur. De buitenmuur heeft naast een beschermende functie ook een uitstralend effect. Deze buitenmuur zorgt ervoor dat water en vocht buiten blijft. De binnenmuur daarentegen heeft een dragende functie.

Bescherming

Zodra je een gevel hebt heb je ook de mogelijkheid om de hem te beschermen. In dit geval heb je 3 verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen tussen het plaatsen van gevelbekleding, de gevel impregneren of het beschilderen met vochtwerende verf. Het is aan te raden om hem te beschermen omdat je op lange termijn hier veel profijt van hebt. Je hoeft de gevel dan minder snel schoon te maken of eventueel renoveren. Zodra je ervoor kiest om hem te beschermen heb je ook meer zekerheid dat vocht niet binnen kan dringen. Daarnaast wordt het ook vrijwel onmogelijk voor schimmel om door te dringen op de buitenmuur.

Hoe de gevel schoon te houden?

Er zijn meerdere manieren om je gevel schoon te houden. Het is vooral belangrijk om te kijken naar het soort afval dat zich op de buitenmuur bevindt. Daardoor weet je wat je nodig hebt om het desbetreffende probleem te verhelpen. Hierbij heb je de keuze om het zelf te doen of de klus uit handen te geven. Stel u wilt weinig geld besteden aan het schoonmaken is het de beste keuze om te kiezen voor stoomreiniging. Dit is de meest goedkope manier van het reinigen van de gevel. In dit geval wordt het water verwarmd tot een tempratuur van 150°C en wordt het water met veel kracht de gevel op gespoten. Een andere goede manier om je gevel, ofwel je damwand goed te houden is spuitwerk. Kies je voor damwand spuiten? Dan bent u ervan verzekerd dat deze lang meegaat met het juiste spuitwerk.

Vervangen of renoveren?

Het is vrij prijzig om en nieuwe gevel te plaatsen. Je kan al gauw gemiddeld €200,- per vierkante meter verwachten. Als u vervangen te prijzig vind dan heeft u ook de mogelijkheid om de gevel te renoveren. Hierdoor ben je eens stuk minder kwijt in vergelijking met het plaatsen van een nieuwe gevel. Stel je kiest voor het renoveren kun je kiezen tussen het vervangen van de stenen, het voegwerk vervangen en het eventueel vervangen van je latei.

Meer blogs