Wat kost muren spuiten?

Wat kost muren spuiten

Uw muren een nieuwe uitstraling geven door middel van spuitwerk? Een goede keus! In tegenstelling tot verfrollen brengt het spuiten van uw muren vele voordelen met zich mee. Zo gaat het spuiten van muren een stuk sneller en is het daarnaast voordeliger. Ook zorgt het voor een egaal uiterlijk en is de kans op strepen en banen vrij klein. Maar wat kost het spuiten van een muur? Dat leggen we uit.

De prijs van muren spuiten

Wij adviseren om het spuitwerk door een specialist te laten uitvoeren. Een ervaren vakspecialist heeft namelijk de juiste materialen in huis om een mooi en kwalitatief eindresultaat op te leveren. Naast dat een specialist zijn werk snel kan doen voorkomt u dat er fouten ontstaan wanneer u zelf aan de slag gaat. De kosten van het spuiten van de muren zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Denk daarbij aan de kleur, voorbereidingen en oppervlakten. In de meeste gevallen berekend de vakman een prijs per m2. In sommige gevallen kan ook voorkomen dat er een uurtarief wordt gerekend in plaats van m2.

Hieronder ziet u een overzicht van de kosten per werkzaamheden.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Muren spuiten met latex € 10 – € 13 per m2
Muren spuiten met spack € 9 – € 14 per m2
Schilder € 35 – € 40 per uur

Hoe gaat muren spuiten in zijn werk?

Voor het spuiten van de muur wordt tegenwoordig er steeds vaker gebruikt gemaakt van airless latex spuiten. Het spuiten van een muur begint bij een goede voorbereiding. Voordat het spuitwerk kan beginnen begint de vakman met het afplakken van de bepaalde onderdelen om te voorkomen dat het spuitwerk daarop terecht komt. Vervolgens bereidt de vakman de airless verfspuit voor met de juiste kleur. Tijdens het spuiten worden er twee lagen aangebracht om ervoor te zorgen dat het resultaat op de muur mooi blijft.

Tips voor muren spuiten

Nu u op de hoogte bent van de voordelen en de kosten van het spuiten van een muur geven we nog een aantal belangrijke tips die u kunt meenemen wanneer u met spuitwerk aan de slag wilt gaat

Vind je de juiste spuitwerk specialist

Om de juiste vakman te vinden adviseren wij om onderzoek te doen. Denk daarbij aan het opvragen van een offerte. Als u de mogelijkheid heeft kunt u altijd referenties opvragen. Daarnaast kunt u een kijkje nemen op de website van de aannemer om meer informatie over de vakspecialist te achterhalen. Bij Rannet zijn we als spuitwerk specialist dagelijks bezig met het muren, plafonds of een damwand spuiten. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag kennis

 

 

Meer blogs