Airless spuiten op damwanden: hoe werkt dat?

Airless spuiten op damwanden

De airless spuittechniek is een zeer geschikte manier om uw wanden in een nieuwe jasje te steken. Door verschillende oorzaken is het spuiten van uw wanden noodzakelijk. In dit blog vertellen we uw het spuitwerk op damwanden precies werkt.

Wat is airless spuiten?

Bij airless spuiten wordt er gebruikt gemaakt van een speciale spuitmachine. Deze spuitmachine zorgt ervoor dat de coating rechtstreeks vanuit de emmer gespoten kan worden om de wanden. Hierbij wordt er constant in dezelfde richting gespoten om een mooi egaal resultaat te krijgen.

Voorafgaand aan het spuitwerk

Voordat er gespoten kan worden is het van belang dat er goede voorbereiding wordt getroffen. Dit zorgt uiteindelijk voor het beste resultaat. Allereerst moeten de wanden goed worden gereinigd met een hoge drukspuit. Het reinigen helpt bij het verwijderen van alg, zand en roetaanslag. Vervolgens moeten de wanden drogen om hierop te kunnen spuiten.

Waarom het spuiten van uw damwanden zo belangrijk is

Door verschillende omstandigheden kunnen uw damwanden verslechten. Dit is op lange termijn zichtbaar. Om ervoor te zorgen dat uw damwanden lang meegaan en er goed uit blijven zien is het van belang om dit eens in de zoveel tijd te onderhouden. U damwand spuiten is daarnaast een stuk voordeliger dan het opnieuw vervangen van de damwand. Hiervoor adviseren wij om de damwanden te spuiten met coating die een lange levensduur heeft.

Uw specialist in spuitwerk

Bij Rannet houden wij ons dagelijks bezig met airless latex spuiten voor zowel de binnenzijde als buitenzijde van een woning of pand. Dit doen we voor zowel bedrijven als particulieren. Heeft u vragen over het spuitwerk? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

 

Meer blogs