Garagedeur opknappen: hoe werkt dat?

Garagedeur opknappen: hoe werkt dat?

Uw garagedeur kan veel invloed hebben op de uitstraling voor uw woning of pand. Na een langer periode kan uw garagedeur verouderd raken. Wanneer uw garagedeur verouderd is, dan is het wenselijk deze weer op te knappen. Om die reden hebben wij voor u op een stappenplan voor hoe u de garagedeur weer in een nieuw jasje kunt steken door middel van spuitwerk.

Waarom uw garagedeur blijven onderhouden?

Om uw garagedeur in goede staat te houden is het van belang deze te blijven onderhouden. Met uw garagedeur spuiten zorgt u ervoor dat uw garagedeur langer mee gaat. Door een beschermde laag aan te brengen op uw garagedeur voorkomt u roestplekken of afbladderend verf. Daarnaast zorgt u ervoor dat de garagedeur beter bestemd is tegen weersomstandigheden. Voor het onderhouden adviseren wij om gebruik te maken van airless latex spuiten. Dit is een zeer geschikte manier om uw garagedeur te voorzien van een goede kleur op lange termijn.

Wat heeft u nodig voor het onderhoud?

Voordat u aan de slag gaat met het spuitwerk is goed om allereerst te kijken welke materialen nodig zijn. We hebben daarom voor u op een rijtje gezet.

  • Airless latex spuitmachine
  • Lak en grondverf
  • Afplakmateriaal
  • Schuurmachine (vlak of excentrisch)
  • Schuurpapier (korrelgrootte 120)
  • Mondmasker
  • Bezem
  • Microvezeldoek

Het spuiten van een garagedeur

Voor het spuiten van de garagedeur is het van belang om rekening te houden met de volgende stappen:

Stap 1: Schuren

Om de oude lak eraf te krijgen schuurt u met de schuurmachine over het oppervlak van de garagedeur. Vervolgens verwijdert u de lak uit de inkepingen met behulp van schuurpapier met een korrelgrootte van 120.

Stap 2: Schoonmaken

Met een kleine bezem kunt u de garagedeur schoonmaken. Denk daarbij aan het verwijderen van grof stof. Met een microvezeldoek kunt u de fijn stof verwijderen voor een schoon oppervlak.

Stap 3: Afplakwerk

Vervolgens kunt u gaan aflplakken om te voorkomen dat omliggende onderdelen on contact komen met de verf. Hiervoor adviseren wij om gebruik te maken van plakband van papier en lijmstrook.

Stap 4: Spuitmachine klaarmaken

Wanneer u de juiste materialen in huis heeft kunt u de spuit vullen zoals beschreven bij de informatie over de fabrikant. Om er zeker van te zijn dat de spuitmachine juist is klaargemaakt adviseren wij om de spuit vooraf even te testen.

Stap 5: Spuiten

Nu kunt u beginnen met het spuiten van de garage. Begin met spuiten aan de buitenzijde en werk vervolgens steeds verder naar binnen. Houd daarnaast rekening met een gelijke afstand tussen de spuitmachine en de garagedeur. Voor het beste resultaat laat u de lak even drogen en spuit u er voor de tweede keer overheen.

Stap 6: Reinigen

Nadat het spuiten is afgerond laat u de tweede laag drogen en reinigt u het spuitopzetstuk met water of een oplosmiddel.

Uw specialist in spuitwerk

Bij Rannet houden wij ons dagelijks bezig met uiteenlopende spuitwerk projecten. Dit doen wij voor zowel binnen- als buitenzijde. Denk daarbij daar interieur, gevel of damwand spuiten. Heeft u vragen over het spuitwerk? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Meer blogs