Gevel renoveren: wat zijn de kosten

Gevel renoveren

Op lange termijn kan een gevel verouderen en beschadigingen oplopen. Dan is het wenselijk om uw gevel een nieuwe uitstraling te geven. Is uw gevel toe aan een vernieuwing? Dan is het verstandig om dit door een vakspecialist te laten doen. Dit om een mooi eindresultaat te krijgen en te voorkomen dat er fouten ontstaan wanneer u zelf aan de slag wanneer. Maar wat zijn de kosten van gevelrenovatie? In dit blog geven we een beter beeld van de kosten van gevel renovatie.

De gemiddelde kosten van gevel renovatie

De kosten van het renoveren van een gevel kunnen verschillen per situatie. Om die reden geven we een beeld van de gemiddelde kosten. De gemiddelde kosten van gevelrenovatie lopen nogal uiteen. Afhankelijk van de uitvoering wordt er prijs gerekend tussen de €4 en €120 per 2m. Wanneer uw gevel in slechte staat is kunnen er meer werkzaamheden bijkomen.

Moet de gevel gereinigd worden? Dan kost dat gemiddeld €15 per 2m. Is uw gevel toe aan het vervangen van voegen. Komt op u op een gemiddelde prijs van €50 per 2m. Ook kan er worden gekozen voor gevel spuiten. De kosten hiervan kunnen nogal verschillen per project. Hieronder een schema van de gemiddelde kosten voor het renoveren van een gevel. Let op: aangezien dit gemiddelde kosten zijn kunnen deze enigszins afwijken van kosten die vakspecialist in de offerte opneemt.

Type gevelwerkzaamheden Gemiddelde prijs per 10m2
Voegen en impregneren €250
Voegen en renovatie schoorsteen €300
Reinigen, renoveren en impregneren €350
Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen €450

Hoe zijn de prijzen opgebouwd?

De kosten voor het renoveren van de gevel zijn voornamelijk voor de arbeid die geleverd wordt. Daarnaast komen daar ook andere kosten bij kijken. Denk daarbij aan de benodigde materialen en voorrijkosten. Hieronder een overzicht hoe de kosten ongeveer zijn opgebouwd.

gevel renoveren kosten

 

Uw gevel laten renoveren door Rannet

Nu u een beter beeld heeft van de gemiddelde kosten kunt u ervoor kiezen welke soort gevelrenovatie bij u past. Bij Rannet helpen we daar graag bij. Dagelijks houden wij ons bezig met verschillende projecten voor renovaties en spuitwerk. Zo kunnen we uw bouwschades herstellen, gevels en damwand spuiten of uw woning of pand airless latex spuiten. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakspecialisten maken graag kennis.

Meer blogs