Hoe werkt deuren spuiten?

Hoe werkt deuren spuiten

We zien steeds vaker dat men een nieuwe laag aanbrengt op de bestaande deuren door middel van spuitwerk. Dit gebeurt om allerlei redenen. Zo kan de deur krassen bevatten of is deze toe aan een nieuwe uitstraling. Er zijn verschillende deuren en manieren om deze af te werken. In dit blog richten wij ons op het spuiten van deuren en hoe dat in zijn werk gaat.

Waarom deuren laten spuiten?

Wanneer u ervoor kiest om uw deuren een nieuw kleurtje t geven kunt u ervoor kiezen om deze te schilderen of spuiten. In tegenstelling tot schilderen kan het spuitwerk een stuk sneller en strakker worden afgewerkt. Steeds meer mensen kiezen er daarom ook voor om voor spuitwerk te kiezen. Dit komt mede door de vakspecialisten die tegenwoordig professionele spuitwerkapparatuur in huis hebben. Het spuiten van de deuren geeft daarnaast een streeploos resultaat waarbij het schilderen nog weleens wat sporen kan achterlaten. Bij het schilderen van deuren is het ontzettend lastig om een effen en strakke afwerking te krijgen.

Hoe werkt deuren spuiten?

Het spuiten van de deuren gaat vrij eenvoudig. Zo moeten eerst de deuren en de scharnieren worden verwijderd en uit de sponning worden gehaald. Daarna worden de deuren naar een vrije ruimte gebracht waarbij de omliggende plekken zijn afgeplakt. Er kan worden gekozen om de deuren te laten liggen of laten hangen. Dit is afhankelijk van de ruimte. Wanneer de deuren op de gewenste plek liggen kunnen ze worden voorbehandeld. Hierbij worden de deuren geschuurd en ontvet voordat het daadwerkelijke spuitwerk kan beginnen. Nadat alle voorbereidingen zijn gedaan kan het spuitwerk beginnen. Bij het spuiten van de deuren wordt er gebruik gemaakt van airless latex spuiten. Deze spuittechniek is zeer geschikt om de deuren en snel egaal te krijgen in de gewenste kleur. Nadat de deuren zijn gespoten moeten ze even opdrogen en zijn ze klaar om geplaatst te worden.

Rannet specialist in spuitwerk

Bij Rannet spuiten we verschillende soorten deuren. Hierbij maken we gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Bij het spuiten van de deuren doorlopen we een aantal belangrijke stappen en zorgen we voor goede voorbereiding om een strak eindresultaat neer te zetten. Bij Rannet werken we dagelijks met veel plezier aan uiteenlopende spuitwerkprojecten. Zo kunnen we spuitwerk leveren voor zowel exterieur en als interieur. Denk daarbij aan gevel spuiten, damwand spuiten of het spuiten de aluminium kozijnen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons.

 

 

 

Meer blogs