Hoe werkt gevel spuiten?

Hoe werkt gevel spuiten

Wanneer uw gevel na een bepaalde periode is verouderd en zijn strakke kleur verloren heeft is tijd om met spuitwerk aan de slag te gaan. Het spuiten van een gevel zorgt voor een nieuwe uitstraling op korte termijn. Maar hoe gaat het spuiten van een gevel precies in zijn werk? Als spuitwerk specialist leggen welke stappen er worden doorlopen bij het spuiten van een gevel. 

1. Kennis maken

Bij het gevel of damwand spuiten wordt er allereerst kennis gemaakt. Zo weten beiden partijen van elkaar wat er de behoefte is er wat er precies van elkaar verwacht wordt bij het spuitwerk. Ook kan er gelijk worden gekeken hoe het project uitgevoerd kan worden en welke kosten daar bij komen kijken.

2. Reinigen

Voordat er gespoten kan worden begint het reinigen van de te spuiten ondergrond. Dit gebeurd met een hogedrukreiniger of stoomreiniger en een milde ontvetter. Dit reinigingsproces zorgt ervoor dat aanslag, alg en andere loszittende deeltjes worden verwijderd.

3. Afplakken

Wanneer de gevel geheel gereinigd, vetvrij en droog is kunnen de omliggende onderdelen worden afgeplakt. Dit zorgt ervoor dat alleen hetgeen in contact komt met het spuitwerk dat gespoten moet worden. Dit gebeurd om een nauwkeurige manier en kan enige tijd in beslag nemen.

4. Gevel spuiten

Nu kan de coating op de gevel worden aangebracht. Dit noemen we ook wel airless latex spuiten. Dit is een manier van latex spuiten met een spuitmachine zonder toevoeging van lucht. Het voordeel van airless latex spuiten is dat het spuitwerk snel en strak kan worden afgerond. Over het algemeen wordt er binnen naar buiten gespoten door een vakspecialist.

5. Schoonmaken

Nadat het spuitwerk is afgerond kan het afplakwerk worden verwijderd zulle de materialen worden schoongemaakt.

Uw specialist in spuitwerk

Bij Rannet werken we dagelijks aan uiteenlopende spuitwerk projecten voor zowel particulieren als bedrijven. Zo werken we met veel passie en plezier aan het spuiten van verschillende (buiten)muren en plafonds. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven graag advies.

Meer blogs