Hoe werkt plafond spuiten?

Hoe werkt plafond spuiten?

Op lange termijn kan uw plafond een minder strakke en egale kleur krijgen. Dan is het spuiten van uw plafond in veel gevallen wenselijk. Hoe een plafond spuiten in zijn werk gaat leggen we u uit in dit blog.

Wat zijn de kosten van plafond spuiten?

Er zijn verschillende manier om uw plafond te laten spuiten. Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van het soort spuitwerk. Zo kunt u kiezen voor airless latex spuiten, spuiten met spack of een schilder inschakelen. Om u een beter beeld te geven van de kosten is hieronder een overzicht te zien:

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Plafond spuiten met latex € 10 – € 14 per m²
Plafond spuiten met spack € 9 – € 13 per m²
Schilder € 35 – € 40 per uur

Plafond spuiten: hoe werkt dat?

Om een zo strak mogelijk resultaat te krijgen is het allereerst van belang dat er een goede voorbereiding wordt getroffen. Een goede voorbereiding heeft namelijk veel invloed op hoe het spuitwerk er uiteindelijk uit gaat zien. Hieronder leest u hoe plafond spuiten in zijn werk gaat.

1. Afplakken

De spuitwerk specialist zal eerst alles netjes afplakken om te voorkomen dat er spetters op andere delen komen van de ruimte. Hierbij zorgt de vakman ervoor dat alle kozijnen, deuren, muren en andere plekken worden bedekt met plastic folie en tape. Het afplakken van deze plekken kan in veel gevallen het meeste tijd in beslag nemen.

2. Stroom uitschakelen

Ook niet geheel onbelangrijk is het uitschakelen van stroom. Latex verf is namelijk vloeibaar waardoor kortsluiting ontstaat wanneer de verf in aanraking komt met bijvoorbeeld stopcontacten. Om die reden zorgt de specialist ervoor dat ook de stopcontacten worden afgeplakt.

3. Plafond ontvetten

Om ervoor te zorgen dat de verf goed zal hechten aan het plafond zorgt de specialist ervoor dat het plafond ontvet wordt. Hiervoor wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een speciaal ontvettingsmiddel in combinatie met water. Zijn er scheuren of gaten aanwezig in het plafond? Dan zal de specialist deze dicht om ervoor te zorgen dat er een straks en egaal resultaat wordt geleverd.

4. Plafond spuiten

Nadat alle voorbereidingen zijn gedaan kan het spuitwerk beginnen. In de meeste gevallen zal het spuitwerk beginnen aan de buitenkant. Vervolgens werkt de specialist steeds verder naar het midden. Om het beste resultaat te krijgen wordt er twee keer gespoten. De twee lagen zorgen ervoor dat het spuitwerk langer meegaat.

Specialist in spuitwerk

Bij Rannet houden wij ons dagelijks bezig met spuitwerk. Dit doen we voor zowel bedrijven als particulieren. Met onze kennis en ervaring spuiten we woningen, kantoren en panden aan de zowel de binnenkant als buitenkant. Denk daarbij aan het restylen van bedrijfspanden en aluminium kozijnen en damwand spuiten. Heeft u vragen over het spuitwerk? Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

Meer blogs