Verfrollen of verfspuiten? Wat is beter?

verfrollen-of-verfspuiten-1300x867

Een mooie strakke wand of plafond. Dat is waar het uiteindelijk om draait als het gaat om het aanbrengen van verf. We krijgen steeds vaker de vraag wat nou beter is. Verfrollen of verfspuiten. In dit blog vertellen we alles over de verschillen en welke keuze het beste is.

Wat is het verschil tussen verfrollen en verfspuiten?

Verfrollen wordt ook wel sauzen genoemd. Dit is het aanbrengen van verf met behulp van een verfroller. In het geval van verfrollen bent u een stuk langer bezig. Wat dus ook meer kosten met zich meebrengt. Daarnaast moet er meer aandacht besteedt worden aan het voorkomen van strepen op de muur. Het voordeel van verfrollen is dat er minder hoeft worden afgeplakt. Bij verfspuiten werkt dit anders. Dat komt een stuk meer voorwerk aan te pas. Toch gaat het spuitwerk een stuk sneller dan verfrollen. Daarnaast is het eindresultaat van spuiten over het algemeen een stuk egaler.

Het spuiten van een muur wordt ook wel airless latex spuiten genoemd. Dit komt omdat er zonder lucht verf wordt gespoten op een bepaald oppervlak. Hierbij worden er twee lagen aangebracht die vervolgens moeten drogen om het beste eindresultaat te krijgen. Om een beter beeld te geven van de kosten staat hieronder een overzicht.

Verfrollen € 10 – € 25 per m2
Verfspuiten € 10 – € 13 per m2

Ruil de verfroller in voor de verfspuit

Op basis van de verschillen heeft u vast kunnen lezen dat het spuiten van verf meer voordelen met zich meebrengt dan het verfrollen. Om die reden adviseren wij ook om aan de slag te gaan met het spuitwerk. Laat dit wel door een specialist doen. Bij wand, plafond of damwand spuiten is vakmanschap vereist voor een mooi eindresultaat. Bij het spuitwerk kunt u zelf al enig voorwerk doen. Bespreek dit met de spuitwerk specialist.

Rannet specialist in spuitwerk

Aan de slag met spuitwerk? Dan helpt Rannet daar graag bij. Onze specialisten houden zich dagelijks bezig met verschillende projecten omtrent spuitwerk. Denk daarbij aan interieur of gevel spuiten. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons.

Meer blogs