Wanneer afplakwerk na spuitwerk weghalen?

Wanneer-afplakwerk-na-spuitwerk-weghalen-1300x867

Het afplakken is een belangrijk onderdeel bij het spuitwerk. Dit kan in sommige gevallen zelfs langer duren dat het spuiten zelf. Afplakwerk zorgt ervoor dat het spuitwerk niet terecht komt op plekken waar dit niet gewenst is. Zo komt het regelmatig voor dat deuren, kozijnen, stopcontacten en anderen plekken in de ruimte worden afgeplakt. Maar wanneer moet u afplakwerk na spuitwerk weghalen? Dat vertellen we u in dit blog.

Waarom is het afplakken zo belangrijk?

Stel u gaat met airless latex spuiten aan de slag. Dan begint een goede voorbereiding bij het afplakken. Wij adviseren altijd op gebruik te maken van afplaktape wanneer u met spuitwerk aan de slag gaat. Daarbij is het van belang dat alle plekken goed worden afgeplakt om te voorkomen dat het spuitwerk terecht komt op bijvoorbeeld uw vloer, plinten of radiator.

Wanneer afplekwerk verwijderen?

Nadat het spuitwerk klaar is kunt u de tape verwijderen. Het moment van afplakken is afhankelijk van het soort dat u gebruikt. Zo zijn er verschillen tussen tape die binnen 24 uur verwijdert moeten worden en tape die langer moet blijven zitten. Kijk dus altijd goed hoe lang de tape mag blijven zitten wanneer u dit aanschaft.

Het verwijderen van afplakwerk

Zorg ervoor dat het afplakwerk nauwkeurig wordt verwijdert, door gelijkmatig de tape te verwijderen. Verwijder de tape in een hoek van 30 tot 45 graden. Mochten er toch lijmresten overblijven, dan kunt u dit het beste verwijderen met HG stickeroplosser. Let hierbij wel op dat u voorzichtig aan de slag gaat met dit product om te voorkomen dat u andere onderdelen in huis beschadigd, zoals uw ondergrond.

Hulp nodig bij spuitwerk?

Bij Rannet zijn we gespecialiseerd in in het spuiten van zowel binnen- als buitenzijde. Dagelijks houden wij ons bezig met bedrijfspanden, aluminium en damwand spuiten. Heeft u vragen over het spuitwerk? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer blogs