Wat is de beste latex om mee te spuiten?

Wat is de beste latex

U heeft behoefte aan een nieuw kleurtje op de muren en wanden. U kunt er dan voor kiezen om uw muren te laten verven of laten spuiten met latex. Wanneer u aan de slag gaat met latex spuiten adviseren wij om te kijken naar het soort latex waarmee u gaat spuiten. Dit kan namelijk veel invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. Wat de beste latex is om te spuiten? Dat is afhankelijk van de situatie. In dit artikel nemen we u mee in de wereld van latex spuiten.

Wat is latex spuiten?

Latex spuiten is het spuiten van verf op de muren, wanden of plafonds. In tegenstelling tot het verven van de muren gaat latex spuiten relatief snel. Daarnaast zorgt het spuiten van latex ervoor dat de muur wordt voorzien van een egale laag. Verder zijn er verschillende kleurmogelijkheden bij het spuiten van latex.

Waarom latex spuiten?

Het spuiten van latex brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is blijft de kwalitet mooi op lange termijn en is het makkelijk schoon te maken. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een witte of créme kleur. Heeft u behoefte aan een andere kleur? Dan kunt u uit verschillende soorten RAL kleuren kiezen die passen bij uw interieur. Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het latex spuiten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van latex spuiten:

Nadelen

  • Veel afplakwerk
  • Schoonmaakwerk
  • Spuitnevel

Voordelen

  • Relatief goedkoop
  • Egaal eindresultaat
  • Spuiten gaat snel

Beste latex om mee te spuiten

Als spuitwerk specialist adviseren wij om gebruik te maken van airless latex spuiten. Het voordeel hiervan is dat het resulaat egaler wordt en dat de latex een stuk fijner op de wand gespoten kan worden. Bij verfspuiten is het resultaat minder strak.

Hulp nodig bij spuitwerk?

Met onze kennis en ervaring geven we graag advies over spuitwerk. Zo houden wij ons dagelijk bezig met spuitwerk voor de binnen- en buitenzijde van uw woning of pand. Denk daarbij aan gevel, binnenmuren, kozijnen en damwand spuiten. Heeft u vragen? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

 

Meer blogs