Wat is het verschil tussen latex spuiten en spack spuiten?

Wat is het verschil tussen latex spuiten en spack spuiten?

Om uw wanden en plafond een mooie afwerking te geven kunt u ervoor kiezen om dit te doen door middel van latex spuiten of spack spuiten. Maar wat is het verschil tussen latex spuiten en spack spuiten? Dat leggen we u uit.

Wat is latex spuiten?

Latex spuiten staat ook wel bekend als airless latex spuiten. Dit is het spuiten van muren of plafonds waarbij de afwerking zichtbaar glad wordt gemaakt. Bij latex spuiten worden eerst alle onderdelen afgeplakt. Vervolgens wordt er vanaf de buitenkant steeds verder naar binnen gespoten. Om beste resultaat te krijgen wordt er twee keer gespoten.

Wat is het verschil tussen latex spuiten en spack spuiten

 

Wat is spack spuiten?

Bij spackspuiten worden er net als bij latex spuiten twee lagen aangebracht. Hierbij kunt u duidelijk zien dat een structuur wordt aangebracht in de vorm van korrels. Zo kunt u ervoor kiezen om kleine of grotere korrels te nemen. Spack spuitwerk heeft  door de korrels een robuste uistraling.

Wat is het verschil tussen latex spuiten en spack spuiten

 

Wat is het verschil tussen latex spuiten en spack spuiten?

Er zijn een aantal verschillen tussen latex spuiten en spack spuiten. Zo is er een zichtbaar verschil te zien te tussen twee. Kiest u voor latex spuiten? Dan geeft dat een strakke moderne uistraling. Bij spack spuiten is er meer structuur te zien in uw wanden en plafonds. Daarnaast is er nog een verschil als het gaat om de ondergrond die gespoten moet worden. Bij gladde muren is het mogelijk om zowel latex als spack spuitwerk aan te brengen. Wanneer de ondergrond niet geheel glad is kunt u gerust spack spuitwerk aanbrengen. Bij latex spuiten ligt dit net even anders. Wanneer de ondergrond niet helemaal egaal is zijn oneffenheden te zien. Hierbij is het dus van belang dat de ondergrond glad is. Wat betreft prijs zijn er weinig verschillen. Over het algemeen is latex spuiten net wat goedkoper. De prijs is uiteraard afhankelijk van uw situatie.

Specialist in spuitwerk

Uw woning of pand laten spuiten? Dan bent u bij Rannet aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in interereur en exterieur spuiten. Denk daarbij aan muren, gevels of uw damwand spuiten. We staan graag voor u klaar om uw ruimte te voorzien van een strak egaal spuitwerk. Heeft u vragen over het spuiten van uw plafond?  Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

 

 

Meer blogs