Wat kost spuitwerk voor uw plafond?

Wat-kost-spuitwerk-voor-uw-plafond-1-1024x1005-1-1024x867

Eens in de zoveel tijd is het nodig om uw plafond te voorzien van spuitwerk. Dit komt omdat het plafond na een bepaalde periode een minder mooie egale kleur kan krijgen. Door spuitwerk toe te passen krijgt uw plafond weer een mooie strakke uitstraling. Het spuitwerk kan worden uitgevoerd door een specialist. Maar wat kost spuitwerk voor uw plafond? We geven graag beeld van de kosten voor het spuiten van uw plafond.

Wat zijn de kosten van het spuitwerk?

Hieronder geven we een beeld van de gemiddelde kosten van het spuitwerk van een plafond. Uiteraard zijn deze kosten ook weer afhankelijk van het type verf en het merk dat u kiest. Daarnaast zien we ook nog weleens schades aan het plafond voorbij komen. Wanneer er beschadigingen aanwezig zijn is het allereerst van belang dat deze worden herstelt. Naast dat we u graag een overzicht geven van de gemiddelde kosten, adviseren wij om een vrijblijvende offerte aan te vragen om de exacte prijs concreet op papier te hebben.

Muren spuiten met spack – € 9 – € 14 per m²

Muren spuiten met latex – € 10 – € 13 per m²

Schilder – € 35 – € 40 per uur

Voordelen van plafond spuiten

Het spuiten van een plafond noemen we ook wel airless latex spuiten. Dit spuitwerk brengt vele voordelen met zich mee. Het is niet alleen een voordelige keuze, maar daarnaast ook enorm snel. Verder kunt u zelf de uitstraling bepalen door een bepaalde kleur te kiezen. Wanneer u kiest voor spuitwerk zorgt u ervoor dat de dikkere laag van het plafond langer mee gaat. Spuitwerk heeft ook nog het voordeel dat het egaler oogt, dan wanneer u het plafond laat schilderen.

Plafond spuiten: hoe werkt het?

Het spuitwerk zelf verloopt vaak erg snel. Toch moet een specialist enige voorbereiding treffen voordat het daadwerkelijke spuitwerk kan beginnen. Hoe dat precies in zijn werk gaat leggen we u uit.

1. Afplakken

Om te voorkomen dat de het spuitwerk op andere delen van de ruimte terecht komen, zorgt de specialist ervoor dat alles goed wordt afgeplakt met tape en plastic folie. Denk daarbij aan het afplakken van ramen, deuren en kozijnen.

2. Stroom uitschakelen

Aangezien het spuitwerk vloeibaal is, neemt de specialist geen risico’s en wordt het stroom afgesloten. Dit om te voorkomen dat er vocht in het stopcontact komt en er kortsluiting ontstaat. Ook hiervoor worden de stopcontacten netjes afgeplakt.

3. Plafond voorbereiden

Nu alles is afgeplakt en de stroom is uitgeschakeld, kan de voorbereiding aan het plafond beginnen. Om ervoor te zorgen dat de verf goed blijft zitten, zorgt de specialist ervoor dat het plafond wordt ontvet met een speciaal ontvettingsmiddel.

4. Spuiten van plafond

Nu alle voorbereidingen klaar zijn kan het echte spuitwerk beginnen. Vaak zorgt de specialist ervoor dat er twee lagen worden aangebracht en dat er vanuit de hoeken naar het midden wordt gespoten. Het twee keer aanbrengen zorgt voor een langere levensduur.

Specialist in spuitwerk

Uw plafond laten spuiten? Dan bent u bij Rannet aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in interereur en exterieur spuiten. Denk daarbij aan muren, gevels of uw damwand spuiten. We staan graag voor u klaar om uw ruimte te voorzien van een strak egaal spuitwerk. Heeft u vragen over het spuiten van uw plafond?  Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.

Meer blogs