Wat zijn de voor- en nadelen van aluminium kozijnen?

Er zijn verschillende soorten materialen voor kozijnen. Zo kunt u kiezen voor een houten, aluminium of kunststof kozijn. Wanneer u aluminium kozijnen wilt gaat aanschaffen is het goed om u vooraf te informeren over de voor- en nadelen van. Zo weet u zeker of een aluminum kozijn de juiste keuze is voor uw woning of pand. In dit blog vertellen we u wat de voor- en nadelen zijn van aluminum kozijnen.

Wat zijn de voordelen van aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen brengen een hoop voordelen met zich mee. Hierbij een overzicht van alle voordelen die bij aluminium kozijnen komen kijken.

  • Aluminium kozijnen gaan lang mee. Een aluminium kozijn heeft een levensduur van ongeveer 40 á 50 jaar. Verder zijn aluminium kozijnen herbruikbaar. Het is dus een duurzame keuze wanneer u aluminium kozijnen aanschaft.
  • Naast dat aluminium kozijnen relatief ligt zijn, is het materiaal ook stevig. Zo voorkomt u dat de aluminium kozijnen vervormen en snel beschadigen door allerlei weersomstandigheden.
  • Aluminium kozijnen zijn eenvoudig te onderhouden. Daarnaast heeft u de aluminium kozijnen minder vaak te onderhouden ten opzichten van een houten of kunststof kozijn.
  • Omdat aluminium kozijnen geen vocht opnemen zijn, gaan ze minder snel roesten of rotten.
  • Aluminium kozijnen hebben een moderne uitstraling. Dit komt chique over op uw woning of pand.

Wat zijn de nadelen van aluminium kozijnen?

Naast dat er een aantal voordelen zijn, hebben aluminium kozijnen ook een aantal nadelen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

  • Aluminium kozijnen worden geleverd in een bepaalde kleur. Wanneer u deze kleur achteraf wilt aanpassen is dat niet eenvoudig. Er zit namelijk een specifieke primerlaag, verf en geanodiseerde lak op. Met specialistisch spuitwerk kan dit wel worden gedaan. Hiervoor adviseren wij een vakman in te schakelen. De de vakman kan de aluminium kozijnen spuiten in de gewenste kleur.
  • De kosten van aluminium kozijnen liggen relatief hoog. Wel zijn de onderhoudskosten minder hoog dan bij een houten of kunststof kozijn.
  • Wanneer aluminium kozijnen beschadigd zijn door bijvoorbeeld bouwschade. Dan zijn deze niet makkelijk te repareren. U kunt uw geanodiseerd aluminium herstellen door een specialist in te schakelen.
  • Aluminium kozijnen hebben niet de beste isolatie. Het aluminium zorgt er namelijk voor dat warmte of kou snel naar binnen kan trekken door het materiaal.

Uw spuitwerk specialist

Behoefte aan herstel of een nieuwe kleur op uw aluminium kozijnen? Dan bent u bij Rannet aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd is diverse soorten spuitwerk. Zo houden wij ons naast het spuiten van aluminium kozijnen dagelijks bezig met gevel spuiten, damwand spuiten of airless latex spuiten. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Meer blogs