Wat is spackspuiten?

Wat-is-spackspuiten_

Wie de muren en plafonds een opknapbeurt wilt geven kan dit op verschillende manieren doen. Zo kunt u ervoor kiezen om de muren en plafonds te schilderen of spuiten. Spuitwerk is tegenwoordig populair omdat het zorgt voor een mooie afwerking. Voor het spuiten kunt u kiezen voor latex spuiten of spackspuiten. Latex spuiten zorgt voor een strakke egale afwerking. Maar wat is spackspuiten? In dit blog vertellen we u alles over spackspuiten.

Wat is spackspuiten precies?

In tegenstelling tot airless latex spuiten geeft spackspuiten een structuur aan de muur. Dit noemen we ook wel korrels. Deze korrels zijn zichtbaar in de muur waardoor het een robuustere en grovere uitstraling geeft. Tijdens het spackspuiten wordt er een pleisterlaag aangebracht op de muren en plafonds. Dit gebeurd met behulp van een spuitmachine. Allereerst wordt alles netjes afgeplakt om ervoor te zorgen dat omliggende onderdelen niet in contact komen met het spuitwerk. Vervolgens worden er twee lagen aangebracht. Het begint bij het egaal gemaken van de muren en plafonds (meslaag). Daarna wordt er een structuur aangebracht (afkorrellaag). Er worden dus twee lagen aangebracht voor het beste resultaat.

Wat kost spackspuiten

Spackspuiten is een zeer goede keuze om de kosten laag te houden. Dit komt omdat het spuitwerk relatief snel en nauwkeurig kan worden uitgevoerd. De prijzen worden over het algemeen berekend op basis van vierkante meters. Daarnaast zit er nog verschil in het soort spackspuitwerk dat u kiest. Wanneer u met een speciale kleur aan de slag wilt gaan zal dat meer kosten met zich mee gaan brengen. Hieronder een overzicht om een beter beeld te geven van de kosten van spackspuiten.

Spackspuitwerk Gemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk wit € 6 – € 10
Spackspuitwerk kleur € 8 – € 12

Uw specialist in spuitwerk

We hopen u goed geïnformeerd te hebben over spackspuiten. Bij Rannet geven we graag advies als het gaat om spuitwerk. Zo zijn we gespecialiseerd in het spuiten van zowel interieur als exterieur. Denk daarbij aan damwand, aluminium of gevel spuiten. Benieuwd wat wij voor kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Meer blogs